Företaget

2010 - Då startade vi vår resa

ELAK AB startades 2010 av två engagerade och duktiga elektriker - namnet kommer från "EL Anders Krister". Man hade kommit till ett vägskäl där idén med ett eget företag föddes. Där skulle man värdera engagerade, ansvarsfulla medarbetare och kunskap som man tillsammans skapar. Tillsammans kom man fram till att starta det som är idag ELAK AB.

I början av 2012 tillkom ännu en 28-årig engagerad elektriker som var fast besluten att köpa in sig i bolaget. Senare under 2014 blir han VD för bolaget. Hakan Dogan är idag ensam ägare av bolaget och VD.

Visionen var fortfarande att bygga ett bolag med ledorden ”erfarenhet och nytänkande”, där erfarenheten kommer från alla anställda som tillsammans besitter flera års erfarenhet och kunskap. Där man med yngre förmågor får in ett nytänkande som idag genomsyrar hela bolaget. Man bestämmer sig tidigt att dela upp bolaget i två affärsområden, entreprenad och service. Entreprenad blir kärnverksamheten för bolaget under 2014. Man får sin först större entreprenad som är en stamrenovering av 156 lägenheter.

Idag har bolaget utvecklats till en större aktör och har ramavtal med bland annat AB Uppsala Kommun Industrihus, Uppsala Kommun Skolfastigheter samt Svenska Kyrkan. Bolaget omsätte 2018 över 42 miljoner och har idag mer än 30 anställda. Under 2017 startades även det tredje affärsområdet i bolaget - svagström.
ELAK AB arbetar i Uppland med omnejd.

Bolagsinfo

Registrerad för F-skatt 2010-11-12
Org.nummer: 556821-4703
Verksamhet: El-VVS & Bygginstallationer

Adress

Libro ringväg 32
752 28 Uppsala
Uppsala Län