ELAK AB är med o förvandlar Carolina Rediviva

Sveriges äldsta forskningsbibliotek, Carolina Rediviva i Uppsala, ska byggas om för att bättre anpassas till dagens behov. Genom ombyggnaden, som framförallt rör byggnadens entréplan, ska biblioteket förses med fler gruppstudieplatser och bättre service i form av ett större, publikt café. Genom att lokalerna omdisponeras vill Statens fastighetsverk, som förvaltar byggnaden, och Uppsala universitet erbjuda studenter, forskare och andra besökare en förbättrad mötesplats inom Uppsala universitet.

VI på ELAK AB är otroligt stolta och glada att få ett så fint förtroende uppdrag som Carolina Rediviva är. Ett av Uppsalas mest anrika byggnader kräver det viss disciplin samt noggrannhet, vilket vi fått förtroende att förvalta. vilket visar hur bra utveckling ELAK AB haft som senaste åren till en av Uppsalas bättre EL-företag.
Vi är mer än redo att ta oss an utmaningen med Carolina Rediviva, det ska bli otroligt spännade säger Hakan Dogan, VD, på ELAK AB.

Under 2017 kommer bolaget att öka orderingången och anställningar. Vi har ramavtal med Uppsala Kommun Industrihus, Skolfastigheter samt Svenska Kyrkan vilket kräver hög kompetens och leveranssäkerhet. ELAK AB omsätter idag ca 30 miljoner och har som mål att bli ett fullskaligt installationsföretag med entreprenad-, service- samt svagströmsavdelning.
2017 blev ELAK AB nominerade till årets Gasell av Di-gasell.