NCC ger oss på ELAK AB förtroendet att utföra Bottenplattan

ELAK AB har fått projektet att utföra bottenplattan på Magasin X. Där vi skall utföra pus samt kanalisationsarbetna inför husresning säger VD Hakan Dogan.
Vi tycker det är jätte kul att vi också får vara med på ett hörn när Sveriges störta kontorsbyggnad byggs i trä. Ska bli spännande att följa detta projekt menar Hakan Dogan.

I år är det byggstart för Magasin X som förväntas bli Sveriges största kontorshus i trä när det står färdigt i början av 2021. Byggnaden omfattar sju våningsplan och 11.600 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Magasin X uppförs med en massivträstomme. Byggherren Vasakronan tog beslutet efter att ha gjort en omfattande trähusutredning. Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt LEED med den högsta klassningen, Platinum. Bland annat tack vare hållbara och effektiva energilösningar såsom geoenergi, solceller och smart styrning.

Läget vid Resecentrum i centrala Uppsala underlättar resor med kollektivtrafik och Magasin X kommer att ha en stor cykelparkering med tillhörande omklädningsrum.

Adress:
Kvarteret Fjalar, Uppsala
Arkitekt:
White Arkitekter
Byggherre/Beställare:
Vasakronan
Entreprenör:
NCC
Bruttoarea:
16 300 kvm (inkl. källare/garageplan)
Färdigställt:
2021
Läs mer:
https://vasakronan.se/projekt/magasin-x

ELAK AB omsätter idag ca 45-46 miljoner för 2019 och har 3 affärsområden som är entreprenad, service samt svagström. Man är iso-certifierade samt har ramavtal med Uppsala Kommun Skolfastigheter, Atrium Ljungberg samt Uppsala Akademiförvaltning